Laden...

Kleutergym

Kleutergym

Algemeen

Ontwikkeling
Bij Kleutergym proberen wij aan de bewegingsbehoefte van elke kleuter te voldoen. Ja, van elk kind. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over de kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kind kent geen vrees. Ze hebben er veel plezier in en vinden steeds weer nieuwe dingen uit. Kleutergym stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van deze jonge kinderen. Spelenderwijs de spiertjes gaan gebruiken.

Beweging
Tijdens de lessen doen de kleuters nieuwe ervaringen op waarbij erop gelet wordt dat alle aspecten van de motorische ontwikkeling aan bod komen. Er worden spelletjes gedaan waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan zoals; springen, zwaaien, duikelen, gooien, klimmen, balanceren, dansen etc. In verschillende aanbiedingsvormen met zowel groot als klein materiaal, leren de kleuters zo hun evenwicht te bewaren, krijgen inzicht in ruimte, afstand en snelheid. Daarnaast is gym belangrijk, omdat de kinderen hun energie erin kwijt kunnen.

Samen spelen
Het leuke aan een gymnastiekgroepje voor kleuters is, dat ze samen met anderen bewegen. Ze moeten rekening houden met elkaar, zoals degene voor mij moet eerst van de bank af zijn dan mag ik, pas beginnen als je aan de beurt bent en elkaar te helpen bij bepaalde situaties.

Zelfvertrouwen
Uw kleuter kan onder veilige omstandigheden allerlei moeilijke dingen proberen. Als het uiteindelijk lukt om met touwen te zwaaien, te klauteren over een hindernis en een koprol te maken dan zal de kleuter daar trots op zijn. De kleuter wordt in het begin veelal onder begeleiding uitgedaagd om moeilijke situaties aan te gaan waarbij eventuele angsten kunnen worden overwonnen. Van daaruit wordt gestimuleerd dat de kleuter steeds meer zelfstandig te werk gaat. Uw kind wil het vaker doen en zal steeds meer vertrouwen in zichzelf krijgen.

Wat doen ze?
Elke les is anders. Kinderen zullen altijd op een speelse manier worden uitgenodigd tot bewegen; rollen van een schuin vlak, werpen & vangen en stuiteren met een bal, klimmen en klauteren over een berg, allerlei kring-, en dansspelletjes. Kortom: een zeer gevarieerd bewegingsaanbod. Wij vinden het van belang dat de kleuters zich eerst breed ontwikkelen. In de gymnastiekles wordt aandacht besteed aan het oefenen in samen spelen door bijvoorbeeld, tikkertje, zakdoekje leggen en allerlei kring- en dansspelletjes te doen.