Laden...

Trampolinespringen – Selectie

Trampolinespringen – Selectie

Algemeen

Met zo’n 120 recreatiespringers en 30 wedstrijdspringers behoort Turnoss tot 1 van de grotere verenigingen als het gaat om het trampolinespringen. Kinderen die interesse hebben in het springen kunnen starten vanaf 5 jaar in 1 van de recreatiegroepen.
De recreatiegroepen worden op leeftijd ingedeeld en er wordt getraind in gemengde groepen. Jongens en meisjes dus bij elkaar.

Zodra kinderen bepaalde sprongen beheersen, komen ze mogelijk in aanmerking om bij de selectie mee te gaan trainen.
Na een tijdje trainen bij de selectie kunnen ze dan ook wedstrijden gaan doen.
Op dit moment zijn er zo’n 30 springers binnen de vereniging die wedstrijden doen. Ze kunnen mee doen in een teamwedstrijd (4 springers), synchroonwedstrijd (met 2 springers precies tegelijk dezelfde sprongen uitvoeren) en individueel. Turnoss doet op alle niveau’s mee aan wedstrijden. Van de beginners op E niveau tot de toppers op A niveau. Springers die bij de selectie mee trainen trainen 3,5 tot 8 uur in de week, afhankelijk van leeftijd, niveau en beschikbare tijd.
Heel af en toe stroomt er iemand vanuit onze vereniging door naar de nationale selectie en mogen springers van onze vereniging mee doen aan het EK of WK.